Mila Mølgaard: Foredrag om unge og digitale sexkrænkelser

“Jeg har aldrig tænkt over, om pigerne, jeg kiggede på, havde lyst til at være på billederne. Jeg tænkte kun på, at det var frækt at se på.”

Ordene er 20-årige Mikes. Han er en af de unge, der har delt nøgenbilleder af piger ulovligt på nettet. Hvorfor og hvordan han gjorde det, fortæller han indgående om i den nye bog ‘DELT – en bog til unge om digitale sexkrænkelser’, hvor han sammen med en række andre unge giver et indblik i en ungdomskultur, hvor den digitale seksualitet folder sig ud på sociale medier på godt og ondt. Foredraget henvender sig til alle unge, både de få uheldige, der er gået viralt i afklædt tilstand, dem, der har delt billeder ulovligt, eller den store majoritet, der blot er en del af den herskende ungdomskultur, hvor dilemmaerne online står i kø.  

Bogens forfatter, Milla Mølgaard, vil med udgangspunkt i unges personlige fortællinger lægge op til refleksion ved blandt andet at behandle spørgsmål som: Hvilke konsekvenser har det for et menneske at miste kontrollen over sin krop på nettet? Hvorfor bliver piger ofte dømt hårdere end drenge, når det sker? Hvad siger loven? Og hvordan kan man som ung  sende sin kæreste eller flirt et billede af sig selv på den sikreste måde?

Foredraget kan designes med udgangspunkt i jeres ønsker og behov, og det er helt oplagt at lade det ende i spørgsmål og debat med salen. I kombination med det gratis tilgængelige undervisningsmateriale, der knytter sig til bogen, kan foredraget med fordel inddrages i et større undervisningsforløb eller tema på skolen.  

Målgruppe: Unge mellem 14 og 18 år på skoler, efterskoler og gymnasier, fritidsklubber og foreninger.

Med udgangspunkt i de unges personlige fortællinger tages de tilhørerne med ind i det maskinrum, hvor vi som voksne ellers normalt er forment adgang. Her kan vi få indblik i, hvordan det føles, når man som 15-årig pige mister kontrollen over sin nøgne krop, hvordan det er at blive spredt nøgen på Facebook som 17-årig dreng, og hvilket nyt pres kønnene hver især ligger under for i en tid, hvor digitalisering og seksualitet er flettet fuldstændigt ind i hinanden.

Desuden vil Milla Mølgaard give eksperter og organisationers nyeste bud på, hvad man som fagprofessionel kan gøre for at hjælpe unge til at navigere bedst muligt i en verden, hvor digitale sexkrænkelser er en del af det trusselsbillede, unge såvel som voksne bliver nødt til at forholde sig til.

Foredraget kan designes med udgangspunkt i jeres ønsker og behov, og det er helt oplagt at lade det ende i spørgsmål og debat med salen.

Målgruppe: Lærere, pædagoger, vejledere og andre, der arbejder med børn og unge.

Interesseret i at høre mere? 

Så send os en mail eller ring på 72 62 42 00.