fbpx

Ungecoaching – grundkursus

Ungdomstiden er overvældende, omskiftelig og intens for de fleste unge mennesker, og mange unge bøvler i kortere eller længere perioder med udfordringer og bekymringer, der påvirker deres hverdag, skolegang, uddannelse og selvværd i en negativ retning.

Som underviser, pædagog, vejleder, mentor eller lignende har du via dit arbejde mulighed for at give unge mennesker en uvurderlig støtte og hjælp til håndtering af små og større udfordringer og vanskelige livsperioder.

De unge, jeg møder i mit arbejde som teenagecoach, fortæller ofte om voksne, der har gjort en vigtig forskel for dem. Det kan være en lærer, der gav sig tid til at lytte uden straks at give gode råd. Det kan være en pædagog, der viste forståelse for deres situation uden at dømme. Det kan være den vejleder, der støttede til at gennemføre et uddannelsesforløb, og det kan være dig, der gør en vigtig forskel i netop dit arbejde.

På dette kursus bliver din professionelle værktøjskasse styrket med viden, der øger din forståelse for unge menneskers reaktioner, og du bliver bevidst om, hvad du kan gøre for at hjælpe tavse, frustrerede, opgivende, bekymrede og overanalyserende unge. Du opkvalificerer dit relationsarbejde og dine samtaleteknikker.

Dette kursus har afsæt i en kognitiv grundforståelse kombineret med coachende samtaleteknikker. Kursets samtalemetoder og øvelser træner kognitiv, rationel og omsorgsfuld tænkning. Der hentes bl.a. inspiration fra kognitiv terapi, konstruktiv og ikkedømmende kommunikation samt fra Anette Prehns metoder til at flippe tanker.

Kursets indhold formidles via en blanding af oplæg, samtaler og øvelser, både fælles og i grupper.

Formål

At give dig grundlæggende viden og redskaber til at skabe coachende samtaler med unge – samtaler der støtter de unge i en selvstændig og positiv udvikling, og som hjælper de unge med at træffe og fastholde kvalificerede valg, både generelt i ungdomslivet og i forhold til skolegang, uddannelse og job.

Udbytte 

  • Du får grundlæggende viden, der styrker din forståelse af unge mennesker. Herunder biografisk udvikling, kognitiv udvikling, identitetsdannelse samt ydre påvirkninger fra skole og samfund.
  • Du bliver bevidst om, hvordan du kan skabe gode rammer for coachende samtaler med unge. Herunder relevante overvejelser til brug før, under og efter samtalen.
  • Kurset giver dig input til arbejdet med relationer og relationsopbygning som et vigtigt udgangspunkt for samtaler med unge.
  • Kurset giver dig træning i empatisk, lyttende, ikkedømmende, reflekterende og ærlig kommunikation – både verbal og nonverbal kommunikation.
  • Kurset giver dig inspiration til dine samtaler med unge, der er tavse, frustrerede, opgivende og med unge, der bekymrer sig eller overanalyserer.
  • Du afprøver og lærer at afvikle forskellige coachingøvelser og tankehåndteringsøvelser. Øvelser der fx styrker unges selvforståelse, beslutningstagning og håndtering af udfordringer.

Målgruppe

Kurset henvender sig til undervisere, pædagoger, vejledere, mentorer og andre fagprofessionelle, der arbejder med unge mennesker.

Ungecoach-uddannelse 

Der tilbydes en uddannelse på tre moduler som overbygning til grundkurset i Ungecoaching.

Læs om uddannelsen

Kursusbevis

Du får et kursusbevis tilsendt umiddelbart efter kurset.

Kurset afholdes

8.-9. december 2021 i Middelfart

5.-6. maj 2022 i Middelfart

8.-9.12.2021

5.-6.5.2022

Del på facebook
Del via Facebook
Del på linkedin
Del via LinkedIn

Det siger tidligere deltagere

Underviser

Grethe Lindbjerg Sørensen

Grethe Lindbjerg Sørensen

Grethe Lindbjerg Sørensen har arbejdet med unge mennesker og deres trivsel i mere end 20 år. Hun er selvstændig teenagecoach, forfatter og foredragsholder. Tidligere har Grethe gennem en årrække arbejdet som lærer og vejleder på en efterskole. Grethe Lindbjerg Sørensen er bl.a. uddannet kommunikationsterapeut og uddannelsesvejleder og har derudover en række supplerende kognitive kurser.
Selvværd, trivsel, livsglæde kombinereret med kognitiv forståelse er vigtige fokuspunkter for Grethe, uanset om det drejer sig om coaching af unge, rådgivning af forældre eller formidling af viden til unge, forældre og fagprofessionelle via bøger, undervisningsmaterialer, foredrag eller kurser.

Læs mere

Praktisk info

Tid

Onsdag d. 8. – torsdag d. 9. december 2021

1. dag undervises der kl. 9.30 – 16.00
Fælles middag om aftenen (også for ikke-overnattende, hvis det har interesse)

2. dag undervises der kl. 9.00 – 15.30

Sted
Konferencecenter HUSET, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

Tid

Torsdag d. 5. – fredag d. 6. maj 2022

1. dag undervises der kl. 9.30 – 16.00
Fælles middag om aftenen (også for ikke-overnattende, hvis det har interesse)

2. dag undervises der kl. 9.00 – 15.30

Sted
Konferencecenter HUSET, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

Priser
Kr. 5.695 (uden overnatning)

Kr. 6.095 (overnatning i delt dobbeltværelse)

Kr. 6.495 (overnatning i enkeltværelse)

Priserne er ekskl. moms og inkl. forplejning

Rabat ved tilmelding af nyhedsbrev
Ved tilmelding af Generators nyhedsbrev får du en særlig rabatpris, som du kan se herunder:

Kr. 5.195 (uden overnatning)

Kr. 5.595 (overnatning i delt dobbeltværelse)

Kr. 5.995 (overnatning i enkeltværelse)

Priserne er ekskl. moms og inkl. forplejning

Deltagerantal

Maks. 24 personer

Program
Generator forbeholder sig retten til eventuelle ændringer i programmet.

Bliver du forhindret?
Ønsker du at afmelde din plads, skal det ske skriftligt pr. mail til info@kurserogkonferencer.dk. Ved afmelding under en måned til afholdelsesdato afkræves fuld betaling. Pladsen kan altid overdrages til en anden person.

Yderligere info
Mille Kristensen
mille@kurserogkonferencer.dk
Tlf. 7262 4200

8.-9. december 2021

5.-6. maj 2022