Send os
en mail:
en mail:
info@kurserogkonferencer.dk
Lad os tage en snak
om dine muligheder:
om dine muligheder:
Som fagprofessionel kan man opleve, at arbejdet med udfordrede unge – psykisk, fysisk, kognitivt, emotionelt eller socialt – kan være udmattende, hvis ikke man har en samlet pædagogisk tilgang, der hjælper én til at holde fokus i den professionelle praksis. På dette todagskursus arbejder vi ud fra KRAP, som er en pædagogisk tilgang, der hjælper dig med at fastholde nysgerrigheden på den unge og lade anerkendelsen danne fundamentet for mødet med den unge.
KRAP står for Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Pædagogik. Med KRAP som tilgang kan man understøtte sin praksis med en række metoder og redskaber, som sikrer, at man bevarer fokus og fastholder den undersøgende tilgang.
Kognitionspsykologien stiller os skarpe på tænkningen hos os selv og andre. Vi arbejder med at forstå tænkning, og med at skabe udvikling i tænkning. Vi forholder os til den unges kognitive funktionsniveau, og har dette som afsæt for måden vi agerer på.
Ressourcerne er i fokus, da KRAP er inspireret af den positive psykologi. Udgangspunktet i KRAP er, at alle har ressourcer, og at vi som mennesker gør det bedste, vi kan – hvis de rette forudsætninger er til stede.
Anerkendelsen, som er det vigtigste element i KRAP, indebærer, at man forsøger at tage det andet menneskes perspektiv. Vi forholder os nysgerrigt og undersøgende på behov og grundvilkår, og vi forsøger at tænke anerkendelsen ind på flest mulige områder.
Pædagogikkens kerneområde vil være at samle ovenstående i praksis. KRAP handler om skabe forudsætninger for udvikling og trivsel ud fra en anerkendende og ressourcefokuseret tilgang, hvor udgangspunktet er menneskets oplevelse og tænkning.
Når vi arbejder med KRAP som tilgang skal man som fagprofessionel være indstillet på at arbejde med egen praksis og faglighed – herunder også egne tanker, forventninger og forestillinger. På kursusdagene vil der være varieret undervisning, hvilket bl.a. indebærer dialogbaseret form, gruppearbejde, metodetræning, walk and talk og almindelig ”tavle-undervisning”.
Formål
Formålet med kurset er at få et grundlæggende kendskab til brugen af KRAP i arbejdet med udfordrede unge mennesker.
Udbytte
Du får
Målgruppe
Fagprofessionelle, som arbejder med unge, der er udfordret psykisk, fysisk, kognitivt, emotionelt eller socialt. Det kan fx være lærere, pædagoger og socialrådgivere.
Kursusbevis
Du får et kursusbevis tilsendt umiddelbart efter kurset.
Ida Kortbæk er uddannet psykolog, er specialiseret i klinisk psykologi samt KRAP og har en efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi. Hun har siden 2008 arbejdet intensivt med KRAP og de metoder og redskaber, der knytter sig til denne tilgang. Ida har stor erfaring med at undervise og støtte fagprofessionelle i at lære at anvende udvalgte metoder og implementere dem i praksis.
Mandag d. 1. november og mandag d. 22. november 2021
Begge dage kl. 9.30-15.30
Scandic Aarhus Vest, Rytoften 3, 8210 Aarhus V
Kr. 4.995 ekskl. moms og inkl. forplejning
Ved tilmelding af Generators nyhedsbrev får du en særlig rabatpris, som du kan se herunder:
Kr. 4.495 ekskl. moms og inkl. forplejning
Maks. 28 personer
Generator forbeholder sig retten til eventuelle ændringer i programmet.
Ønsker du at afmelde din plads, skal det ske skriftligt pr. mail til info@kurserogkonferencer.dk.
Ved afmelding under en måned inden første kursusdag afkræves fuld betaling. Pladsen kan altid overdrages til en anden person.
Mille Kristensen
mille@kurserogkonferencer.dk
Tlf. 7262 4200
© 2018 GENERATOR – PÆDAGOGIK OG PSYKOLOGI