Mindsetbaseret undervisning

Hvordan bliver den enkelte i stand til at forløse sit potentiale bedst muligt? 

Det spørgsmål bliver ofte stillet. Både når det kommer til de fagligt udfordrede elever og til talenterne. Et af de centrale svar på spørgsmålet er, at elevernes forestilling om læring og valg af læringsstrategi betyder særdeles meget for udbyttet.

På kurset får du – med udgangspunkt i Mindset-teorien – konkrete bud på, hvordan du kan arbejde med disse forhold. Den amerikanske professor i psykologi, Carol Dweck, står bag teorien, og den er baseret på årtiers forskning om motivation, samt om hvorfor folk lykkes, og hvordan man kan fremme succes.

Mindset-teorien bygger på antagelsen om, at man enten har et overvejende fixed mindset eller et growth mindset. Elever med et fixed mindset er mest interesseret i karakteren; i præstationen. Et vigtigt forhold i denne elevs mindset er elevens relative placering i forhold til klassens øvrige elever, og en vigtig drivkraft er at opnå andres anerkendelse.

Elever med et growth mindset er derimod mere optaget af feedback, der kan hjælpe én til at blive bedre. Ved en dårlig opgavebesvarelse opsøges læreren for at få yderligere feedback på, hvordan næste opgave kan blive bedre. Eleven ser udfordringer og modstand som veje til læring.

Kort sagt handler mindset om at:

  • forløse den enkeltes potentiale.
  • tænde en indre motivation.
  • udvikle kulturen fra en præstations- til en læringskultur.
  • skabe læring på baggrund af evidensbaseret forskning.

Formål

At du bliver i stand til at anvende metoderne fra Mindset-teorien i din undervisning og hermed støtte børn og unge i at forløse deres læringsmæssige potentialer.

Udbytte 

  • Du får kendskab til Mindset-teorien.
  • Du får indblik i forskningen om mindset.
  • Du bliver i stand til selv at undervise efter mindset-teoriens ideer med det samme.
  • Du får indsigt i, hvordan man kan arbejde med mindset hos den enkelte, i klasselokalet og på institutionsniveau.
  • Du får værktøjer og øvelser, som du kan bruge til at arbejde med den enkelte elevs mindset – og dit eget.

Målgruppe

Kurset henvender sig til undervisere, vejledere, ledere og øvrige professionelle, der arbejder med undervisning i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og på videregående uddannelser.

Kurset afholdes

11.04.19 i Kolding
Del via Facebook
Del via LinkedIn

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

John Doe

Undervisere

Kasper Ploug Jepsen

Kasper Ploug Jepsen

Kasper er lektor i idræt, filosofi og geografi på Viborg Gymnasium og HF. Han har i flere år arbejdet indgående med mindset i undervisningen; både i relation til elever og lærere. Han var med til at starte gymnasiets mindset-projekt op i 2012. Et projekt, som lærerkollegiet i 2014 fik GL’s uddannelsespris for. Kasper er desuden en del af Learning Mindset, der arbejder med at implementere mindset-tankegangen på en række gymnasier og grundskoler.

Kasper har især været fokuseret på mindset-teoriens anvendelse på HF og den elevgruppe undervisere møder her.

Solveig Skovmose Vinther

Solveig Skovmose Vinther

Solveig er lektor i historie og engelsk på Viborg Gymnasium og HF. Hun har siden 2013 arbejdet med mindset i undervisningen på både STX og HF med særligt fokus på motivation samt relationers betydning for et læringsrum. Hun har gennem de seneste 5 år har været en del af gymnasiets mindset-projekt. Et projekt, som lærerkollegiet i 2014 fik GL’s uddannelsespris for.

Solveig er desuden tilknyttet Learning Mindset, der arbejder med at implementere mindset-tankegangen på en række gymnasier og grundskoler.

Praktisk info

Tid

Torsdag den 11. april 2019 kl. 10.00 – 17.00

Sted
Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

Pris
Kr. 2.145 ekskl. moms og inkl. forplejning

Rabat
10 % ved tre eller flere deltagere fra samme ansættelsessted og fakturering på samme EAN-nr.

Bogtilbud
Hvis du ønsker at købe bogen “Mindsetbaseret undervisning”, som underviseren er medforfattere på, kan du angive det i feltet “Jeg ønsker at købe bogen” i tilmeldingsformularen.

Køber du bogen i forbindelse med din tilmelding, får du bogen til en tilbudspris på kr. 170,00 ekskl. moms (tillægges kursusprisen). Bogen udleveres på kurset.

Du kan læse om bogen her

Program
Generator forbeholder sig retten til eventuelle ændringer i programmet

Antal deltagere
Maks. 28 deltagere

Bliver du forhindret?
Ønsker du at afmelde din plads, skal det ske skriftligt pr. mail til info@kurserogkonferencer.dk. Ved afmelding efter 11.03.2019 afkræves fuld betaling. Pladsen kan altid overdrages til en anden person.

Yderligere info
Natasja Sørensen
natasja@kurserogkonferencer.dk
Tlf. 7262 4200

Tilmelding

Ja tak – jeg/vi ønsker at deltage.